Sy-mbyllur

Kindergeburtstag_Kinderspiele_BlindeKuh_Buehne

 

Një  prej lojrave klasike të cilat duhen në çdo ditëlindjen.

Fëmija  qe ka ditëlindjen e fillon: Ai të jetë i pari me sytë e lidhur me një shall. Atëherë ai duhet të jetë gati që të  kap fëmijen  tjetër, të cilet duhët të sillen rreth ti,  në menyrë që ai mos të humb shumë orientimin e vetë.

Të gjithë fëmijët e tjerë duhet të jenë  sa më të qetë. Tani zgjidhni nga radhët e mysafirëve  një fëmijë tjetër që të thot fjalen ” loja me sy-mbylkur). Fëmija me sytë të lidhur duhet të gjejë me prekje cili fëmije ishte. Dhe keshtu me radh përseritet loja, gjatë të cilit munden edhe të përdoren fjalë tjera.