Gjurmët e këmbëve

Ide 3

Gjurmët e këmbëve

Një ide e madhe dhe e lehtë artizanale për fëmijët janë imazhet e festave të gjurmët e foshnjave dhe fëmijëve.

 Për të marrë gjurmët e këmbëve të tyre , është një argëtim dhe punë  për marrësit e kësaj gjurme, por në të njejten kohe një kujtim i bukur për fëmijët.

Hap-pas-hapi instruksionet – se si funksionon:

Së pari i pastroni  këmbët. Pastaj me ngjyrë kafe e ngjyros vetëm këmbën e majtë dhe e vendos në letrën që vendosni  . Pastaj me ngjyrë kafe ngjyros këmbën e djatë dhe e vendos edhe këtë në letrën e vënë dhe aty do i keni dy gjurment e këmbëve të femiut. Ngjyra nga këmbët pastrohet lehtë me sapun dhe ujë përsëri. Lerëni letrën deri sa të thahen mirë dy gjurmët.

Tani me ngjyre kafe dhe  me një furçë të hollë beni pjesën e lartë të piktures në secilën këmbë. Në anën e djathtë dhe e majtë të  këmbës pikturojm secilin vesh.

Me një stilolaps të kuq ose ngjyre  të kuqe  vizatojm një hundë të renë në mes.Dhe dy sytë si rrathë të bardhë dhe me një kufi të zi.

Kështu mbaron imazhi juaj argëtues dhe  qesharake.